DIY

Božićni ukrasi koje možete sami izraditi

Stigao je prosinac i blagdansko raspoloženje svuda je oko nas.

Ako, poput mene, uživate u božićnim ukrasima koje sami izrađujete i u potrazi ste za novim idejama, pročitajte ovaj članak do kraja. U njemu ćete pronaći upute kako da sami izradite najtrendi božićni ukras ovog Božića – papirnatu zvijezdu. Na kraju teksta nalazi se i cijeli video izrade papirnate zvijezde.

A još kad vam kažem da vam za njezinu izradu treba samo nekoliko kuna i nekoliko minuta, odmah ćete se baciti na posao:-). Materijali koji su vam potrebni za izradu lako su dostupni i jeftini.

Izrada papirnate zvijezde jako je jednostavna pa je ovo projekt koji možete izraditi sa svojim malcima. Oni će biti ponosni na božićne ukrase koje su sami izradili, a vi ćete uživati u obiteljskoj atmosferi, zajedništvu i kreativnosti.

Materijali potrebni za izradu božićnog ukrasa od papira

* papirnate vrećice – Za ovaj božićni ukras upotrijebila sam Profissimo papirnate vrećice crvene i bijele iz DM-a.

Za izradu papirnate zvijezde potrebno je 8 papirnatih vrećica. U pakiranju bijelih vrećica nalazi se 80 komada tako da iz jednog paketa, koji košta 9,90 kn, možete izraditi 10 božićnih ukrasa. U pakiranju crvenih vrećica nalaze se 24 vrećice, što vam je dosta za izradu 3 papirnate zvijezde.

BONUS SAVJET: za još posebniji izgled božićnog ukrasa kombinirajte naizmjenično bijele i crvene vrećice.

* ljepilo – Upotrijebila sam tekuće ljepilo u bočici zbog praktičnosti, ali vi možete upotrijebiti i ljepilo za papir u sticku.

* škare

* olovka

1. korak

Nanesite ljepilo u obliku naopako okrenutog slova T do nekoliko centimetara od gornjeg ruba vrećica. Nemojte nanijeti ljepilo do gornjeg ruba vrećice jer nećete moći rastvoriti zvijezdu.

 

Uzmite drugu vrećicu i stavite na ljepilo. Izravnajte vrećice i lagano pritisnite po sredini vrećice gdje je ljepilo.

 

Nanesite ljepilo na drugu vrećicu i poravnajte vrećice.

 

Treću vrećicu zaljepite na drugu, ponovno poravnaj i pritisni.

 

Ponovite postupak dok ne potrošite svih osam vrećica.

2. korak

Olovkom iscrtajte željeni uzorak i iyrežite ga škarama.

U ovom koraku možete biti kreativni i dati mašti na volju. Što više otvora različitih oblika izrežete, to će božićni ukras biti raskošniji i posebniji.

 

3. korak

Nanesite ljepilo na prvu vrećicu.

Oprezno raširite božićni ukras i spojite prvu i zadnju vrećicu. Držite čvrsto dok se ljepilo malo osuši.

4. korak

Zvijezdu možete dodatno ukrasiti papirnatim ukrasom, kuglicom, vrpcom ili snijegom. Samo obratite pozornost da ukras nije pretežak.

Preostaje vam samo još pričvrstiti špagu ili deblji konac i objesiti božićni ukras na mjesto gdje će najviše doći do izražaja.

Pogledajte cijeli video izrade božićnog ukrasa

Nastavimo druženje na društvenim mrežama 🙂